Haine de firma

Ghid online de haine, încălțăminte și accesorii de firmă. Aici prezentăm colecții noi ale unor case de modă cu renume.Armani

29 November, 2009 (10:01) | Armani | Scris de: Claudia

Giorgio Armani – The man behind the design – Pentru multi, Giorgio Armani este primul si cel mai bun designer al Italiei, munca lui este curata, eleganta si adaptata tuturor nevoilor. Modelele Armani au schimbat aspectul modei contemporane in afaceri,divertisment si chiar al industiei de moda in sine. Armani este un designer ce a venit din tinuturile umile ale Piacenzei, un mic orasel din Italia, unde s-a nascut in 1934 pe 11 Iulie.

giorgio-armani

Tanarul Giorgio si-a dorit sa fie doctor, nu designer. Scoala si doi ani de universitate i-a facut in Piacenza, studiind medicina, dar la scurt timp si-a data seama ca nu era cariera ce il definitiva, motivul fiind unul foarte simplu – nu suporta vederea sangelui. Pierderea medicinei si castigul modei. In 1957 Giorgio s-a angajat la Rinascente, eventual devenind cumparator al acestui faimos magazin. Cativa ani mai tarziu, in 1964, Giorgio, fara nici un pic de pregatire, a inceput sa lucreze ca asistent designer pentru o linie barbateasca de haine numita ,,Hitman” sub comanda lui Nino Cerrutti. A lucrat cu Cerrutti timp de 6 ani, dupa care sub indemnul partenerului sau, Sergio Galeotti, cu care traia de mai multa vreme si care din nefericire a murit de Sida in 1985, Armani a inceput sa lucreze pe cont propriu. Pana in 1975 Armani si Galeotti au format compania Giorgio Armani S.p.A, unde Giorgio a creat prima linie de haine ,,ready to wear” pentru femei si barbati.

american-gigolo-richard-gere

La inceputul anilor 80 Armani a dat lovitura la Hollywood, creand costumele lui Richard Gere pentru filmul ,,American Gigolo”. In curand nume celebre ca Michelle Pfeiffer, Jodie Foster si Robert DeNiro au inceput sa ii poarte creatiile. Nu a mai durat mult si covorul rosu a fost impanzit de creatiile sale. Armani este responsabil pentru crearea a ,,power suit”- care a fost matrita costumelor business pentru 20 de ani.

costum-armani

In 1982 Armani a primit onoarea de a aparea pe coperta revistei ,,Times” inaintea lui doar Christian Dior mai aparuse. De-a lungul vietii Armani a primit o gramada de premii ca :

* Neiman Marcus Fashion Award (1979)
* Cutty Sark Award pentru International Top Men’s Designer (1980, 1981, 1984, 1986, 1987)
* Commendatore Dell’Ordine Al Merito Della Repubblica (Italian Government Award) in 1985
* Occhio D’Oro ca Best Designer pentru colectia de Primavara-Vara in 1984, 1986, 1987, si 1988
* Gran Caveliere Della Repubblica (Italian Government Award) si Lifetime Achievement Award pentru colectia barbateasca CFDA in 1987
* PETA Award in 1990
* Fiorino D’Oro Award pentru promovarea imaginii Made in Italy in 1992
* Aguja De Oro Award pentru Best Designer of the Year in 1993
* GQ’s Man of the Year Award in 1996
* Goodwill Ambassador pentru United Nations High Commissioner for Refugees in 2002

Brandul Armani a crescut intr-un imperiu de bilioane de dolari ce include branduri de haine pentru femei si barbati ca Emporio Armani, jeans- Armani Jeans, lenjerie intima, accesorii, costume de baie, parfumuri, costume de schi si ochelari de soare – Giorgio Armani Occhiali. Girorgio Armani a declarat intr-un interviu ,,I design for real people” si de aceea va fi mereu in topul celor mai buni designeri din lume.

Daca ti se pare acest articol interesant sau folositor, poti sa pui un link spre el.
Doar copiezi acest cod oriunde doresti la tine in pagina (Ctrl+C)
Linkul va arata asa:: Armani

Write a comment