Haine de firma

Ghid online de haine, încălțăminte și accesorii de firmă. Aici prezentăm colecții noi ale unor case de modă cu renume.Cum sa potrivim cravata

23 March, 2010 (21:03) | Costume Barbati, Moda | Scris de:

Dintre toate hainele pe care le poartă şi accesorizează bărbaţii , potrivirea cravatei cu cămaşa este cel mai greu lucru de făcut. Pentru un profesionist poate fi cheia succesului. Dacă nu eşti obişnuit să porţi cravata nu te împacienta, am pbabregătit un mic ghid pentru a învăţa cum să asortăm cravata la cămaşă.

1. Asortarea cravatei după culoare – nu sunt reguli stricte în asortarea după culori, doar îndrumări simple. Puteţi alege cămaşa şi cravata din aceaşi paleta de culori, dar tonuri diferite . Dacă sunteţi începător în purtarea cravatei, atunci o roată de culori ar fi de folos în alegerea nuanţelor. Puteţi mereu combina culorile ce stau faţă în faţă. Dacă este o cămaşă simplă şi o cravată simplă într-o culoare în contrast puteţi crea un impact puternic. Dacă cravata are model, culoarea de bază ar trebui să se potrivească cu cea a cămăşii. O cămaşă albă vine bine cu orice fel de cravată.

cravata barbati aurie

2. Asortarea unei cravate după culoare şi model – cămăşile cu model pot fi asortate cu cravate simple, monocrome într-una din cele mai puţin vizibile culori ale cămăşii, sau cu cravate cu picăţele,dungi ori diferite modele, dar cu nuanţe total opuse. Dacă este o cămaşă în pătrăţele merge asortată o cravată simplă, într-o singură nuanţă. Mai puteţi alege o cravată în dungi dar colorată în nuanţele cămăşii sau una cu picăţele.

camasa barbati

O cămaşă în dungi vine foarte bine cu o cravată cu model, în acelaşă ton cu una din culorile cămăşii. Nici o cravată uni nu strică designul, iar o cravată în dungi în aceleaşi culori ca ale cămăşii dă viaţă întregului costum.


Asortarea corectă devine un instinct la majoritatea bărbaţilor care poartă costum şi cravată regulat. Pentru începători sunt câteva exemple simple de asortare a cravatei, cămăşii şi a costumului:

– o cămasa bleu deschis, cravată galbenă şi costum gi

– o cravata uni rosie, sau cu model, o cămaşă albă şi costum gri

– o cravata uni albastru închis cu cămaşă albă sau bleu deschis şi costum albastru marin

– o cravata albastru închis sau roşu, cămaşă bleo deschis şi costum gri sau albastru marin

costum barbati 2010

Cravatele sunt purtate peste cămaşa şi nu au nevoie de curăţare regulată, astfel nu se deteriorează la fel de repede ca alte accesorii de îmbrăcăminte. Oricum e bine de ţinut minte câteva sfaturi simple pentru întreţinerea corectă a cravatei

– păstraţi mereu cravata pe umeraşul special

– pentru îndepartarea cutelor folosiţi aburul nu fierul de călcat direct pe ea

– dacă aţi pătat-o de mâncare folosiţi pudră de talc pentru a o curăţa

– la spălare urmaţi exact instrucţiunile de folosire

cravate

Cât despre stil, cel mai bine ar fi să nu purtaţi cravate foarte ţipătoare, pot distruge şi cea mai tare ţinută. Nu purtaţi cămaşă şi cravată de aceeaşi culoare, iar la asortarea culorilor  aveţi grijă să alegeţi doar una din piesele de îmbrăcăminte în culori tari. Cravata nu trebuie să fie nici mai lungă decât catarama curelei dar ici mai scurtă, la fel şi la nod trebuie să fie potrivit ca mărime, un nod mare este inestetic. Dacă după o zi lungă de muncă vreţi să vă relaxaţi şi să lărgiţi un pic nodul cravatei , acesta poate fi desfăcut  până la un centimetru sub mărul lui Adam, asta dacă nu sunteţi George Clooney şi o daţi jos de tot:).

george clooney


Daca ti se pare acest articol interesant sau folositor, poti sa pui un link spre el.
Doar copiezi acest cod oriunde doresti la tine in pagina (Ctrl+C)
Linkul va arata asa:: Cum sa potrivim cravata

Comments

Comment from emilia
Time: December 16, 2010, 1:00 pm

cravata

Write a comment