Haine de firma

Ghid online de haine, încălțăminte și accesorii de firmă. Aici prezentăm colecții noi ale unor case de modă cu renume.Haine Originale

25 March, 2009 (15:37) | Haine Originale | Scris de: Claudia

Haine originale ? Voi cu ce va imbracati ? Daca acum o saptamana vorbeam de haine de firma si ce colectii de haine si accesorii, marile case de moda ne propun pentru toamna, azi o ne axam pe calitatea articolelor vestimentare care se gasesc la noi. Nu stiu de cate ori vi s-a intamplat sa va plimbati prin mall sau printr-un magazin si sa va uitati la un produs scump, ( de firma )  care arata jalnic, de parca ar fi un chich facut in China sau in Turcia branduit cu o eticheta D&G , CNC.. etc – la un pret care te da pe spate. Cate din produsele de la noi sunt originale? Avem vreo garantie ca  ce cumparam din magazinele de imbracaminte si incaltaminte sunt originale? Cine verifica calitatea?  Putini dintre noi stim ca atunci cand cumparam un articol pe langa bon fiscal sau factura putem cere si un certificat de autenticitate a produsului (nu vorbesc de o pereche de ciorapi) , sau putem cere sa vedem macar o copie a certificatului de autenticitate oferit dealerului de catre producator. Drepturile consumatorului spun…Capitolul III – Drepturile consumatorului

Art. 9
Vanzatorul este raspunzator fata de consumator pentru orice lipsa a conformitatii existenta la momentul cand au fost livrate produsele.

Art. 10
In cazul lipsei conformitatii, consumatorul are dreptul sa i se aduca produsele la conformitate, fara plata, prin reparare sau inlocuire, in functie de optiunea consumatorului, conform art. 11, sau sa beneficieze de reducerea corespunzatoare a pretului ori de rezolutiunea contractului privind acele produse, in conditiile art. 13 si 14.

Art. 11
(1) In cazul lipsei conformitatii, consumatorul are dreptul de a solicita vanzatorului, ca masura reparatorie, inlocuirea sau repararea produsului in functie de optiunea sa, in fiecare caz fara plata, cu exceptia situatiei in care aceasta solicitare este imposibila sau disproportionata.
(2) O masura reparatorie va fi considerata ca disproportionata, daca ea impune vanzatorului costuri care sunt nerezonabile in comparatie cu cealalta masura reparatorie, luandu-se in considerare:
a) valoarea pe care ar fi avut-o produsele daca nu ar fi existat lipsa de conformitate;
b) importanta lipsei de conformitate;
c) daca cealalta masura reparatorie ar putea fi realizata fara un inconvenient semnificativ pentru consumator.
(3) O masura reparatorie va fi considerata ca imposibila daca vanzatorul nu are un produs identic pentru inlocuire.
(4) Orice reparare sau inlocuire a produselor va fi facuta in cadrul unei perioade rezonabile de timp, stabilita de comun acord intre vanzator si consumator, si fara niciun inconvenient semnificativ pentru consumator, luandu-se in considerare natura produselor si scopul pentru care acesta a solicitat produsele.

Art. 12
Termenul fara plata, prevazut la art. 10 si 11, se refera la costurile necesare aducerii produselor la conformitate, inclusiv costurile postale, manopera si materialele.

Art. 13
Consumatorul poate solicita o reducere corespunzatoare a pretului sau rezolutiunea contractului in oricare dintre urmatoarele cazuri:
a) daca nu beneficiaza nici de repararea, nici de inlocuirea produsului;
b) daca vanzatorul nu a luat masura reparatorie intr-o perioada de timp rezonabila;
c) daca vanzatorul nu a luat masura reparatorie, conform art. 11 alin. (4), fara inconveniente semnificative pentru consumator.

Daca ti se pare acest articol interesant sau folositor, poti sa pui un link spre el.
Doar copiezi acest cod oriunde doresti la tine in pagina (Ctrl+C)
Linkul va arata asa:: Haine Originale

Write a comment