Haine de firma

Ghid online de haine, încălțăminte și accesorii de firmă. Aici prezentăm colecții noi ale unor case de modă cu renume.Moda la barbati

23 January, 2010 (14:46) | Costume Barbati, Informatii Generale, Moda | Scris de: Claudia

Moda la barbați  ia naștere în Italia, poţi întreba orice bărbat din orice colţ al lumii care sunt cele mai tari costume şi accesorii şi sigur îţi va spune că cele italieneşti sunt de vis. Creatorii italieni au o experienţă îndelungată, dar mai ales pun multă pasiune in designul de haine pentru barbati şi mereu stiut să facă un bărbat să arate și să se simtă bine.

costume.barbati

Croitorii italieni sunt adevarati maestrii, instinctiv şi cu ajutorul cunoştinţelor transmise din generaţie în generaţîe, ştiu să ascundă o burtică mai evidentă sau să evidenţieze nişte umeri înguşti. Istoria modei bărbăteşti din Italia se află în mâinile acestor artisti, creaza moda înca din 19.  Castangia s-a deschis în 1850 înainte de unificarea Italiei şi a fost una dintre primele case de croitorie, iar datorită croitorilor personali foarte dedicaţi, în prezent este unul dintre cele mai renumite şi exclusiviste branduri. În toată această perioadă multă lume asocia casele de modă din Italia cu costumele lucioase şi ţipătoare ale faimoşilor gigolo, iar clientela privilegiată se ducea la Saville Row – vroiau să arate bine dar nici prea bine.

croitor

Acest lucru s-a schimbat, când Zegna a intrat în ecuaţie şi a deschis în 1910 o şcoală de textile în Biella. Aşa a început să aprovizioneze magazinele cu unele dintre cele mai bune materiale de costume, la preturi mici şi fără comandă minimă. În 1930 a fost urmat de renumita casă Canali.

zegna

Dar brandul care a avut  cel mai mare impact a fost Brioni. Maestrul croitor Nazareno Fonticoli a pornit atelierul Brioni împreună cu Gaetano Savini. În 1951  pe 12 Februarie Brioni a participat la unul dintre cele mai mari prezentări de moda din ţară,  a fost rampa lor de lansare care i-a propulsat în centrul atenţiei. Acest lucru nu le-a adus doar succes ci a fost şi începutul prezentărilor de modă bărbătească din Sala Bianca, în 1963, culminând cu primul târg de moda pentru barbati din Italia – Piti Uomo, în 1972. Piti Uomo a început ca o afacere domestică dar a devenit internaţională foarte repede.

canalipitti

Între timp, imaginea bărbatului stilat a fost imortalizată de Marcello Mastroianni în 1960, în filmul clasic al lui Frederico Fellini,, La Dolce Vita,,. Fashion.ul bărbătesc a început să însemne eleganţă şi stil relaxat. La fel ca în domeniul haine-lor de damă, hainele bărbăteşti au început să îşi facă loc în America, ba chiar să influenţeze.

Mastroianni-brioni

Armani a venit cu un,,bang,, în moda italenească şi internaţională, aducând pe scenă hainele şifonate, iar în scurt timp costumele şi hainele de in au devenit foarte populare până în prezent. Jachetele Armani sunt clasice, comfortabile şi cu un stil aparte. După ce l-a îmbrăcat de-a lungul anilor pe James Bond, Brioni  a trecut la Tom Hanks, asigurând-ui garderoba în ,, Angels and Demons,,. Apariția renumitelor branduri Diesel, Benetton, Roberto Cavalli şi Missoni pe scena brandurilor de haine pentru barbati, a dus la crearea de modele casual, sexy sau sport. În concluzie bărbaţilor italieni le place să arate bine, iar pentru asta există o mulţime de designeri extrem de talentaţi şi case de modă care îi ajuă să o facă.

Brioni-costume

Daca ti se pare acest articol interesant sau folositor, poti sa pui un link spre el.
Doar copiezi acest cod oriunde doresti la tine in pagina (Ctrl+C)
Linkul va arata asa:: Moda la barbati

Write a comment