Haine de firma

Ghid online de haine, încălțăminte și accesorii de firmă. Aici prezentăm colecții noi ale unor case de modă cu renume.Pantofi cu toc

27 November, 2009 (11:26) | Pantofi | Scris de: Claudia

Proband o pereche de cizme stiletto Gucci, dure la exterior dar moi ca untul in interior, poate induiosa si calma pana si cea mai scorpie dintre femei. Sunt putine experiente in viata ce pot egala placerea si entuziasmul simtit de o femeie cand isi cumpara o pereche de pantofi de la Fendi sau Prada, iar daca mai esti si in Italia patria Fashion-ului, atunci placerea este inzecita, ochii le stralucesc de satisfactie de parca s-ar indragosti pentru prima oara. Sa ai sifoniere intregi de incaltaminte poate parea superficial pentru un barbat, dar de fapt femeile sunt doar sclavele frumosului si vor sa aduca un omagiu creatorilor de pantofi. Pantofii sunt una..

pantofi-prada.

dintre cele mai primitive creatii ale stramosilor nostrii, primul model fiind creat din iarba impletita pentru a le proteja picioarele de pietre, iar cu 4000 de ani inaintea lui Cristos, egiptenii desenau pe peretii mormintelor si templelor prima pereche de pantofi cu toc.

pantofi-antici

Cu totii stim ca moda este ciclica si ca de la sezon la sezon sau anual , se schimba trendul. Ce a fost odata pe val peste 6 luni intra in dizgratie, asta pana cand va fi reintrodus in alt deceniu.Veti fi uimiti sa aflati ca majoritatea modelelor de pantofi ce defileaza pe podiumurile din Milano sau Paris, dateaza cu sute sau chiar mii de ani in urma. Un mare mister pentru barbati este faptul ca femeile continua sa se chinuie purtand pantofi sau cizme cu varful ascutit, cu botul foarte scurt sau cu toc, dar ei nu inteleg ca tocurile fac minuni pentru trupul unei femei, picioarele par mai lungi, burtica pare mai mica, popoul mai ridicat, iar mersul este mai leganat si suav – fac femeile sa se simta sexi si increzatoare. Desi in timpurile moderne accesoriile sunt comode in timpurile medievale nu erau, cand extravaganta era preferata asupra comfortului, atunci a aparut modelul de pantofi,,Crackow”  -avea un varf ascutit lung de 8 centimetri si ingust.

pantofi.chopines

Au fost chiar interzisi prin lege din cauza dificultatii in ai incalta si aproape imposibil de mers in ei.Tocurile sunt amprenta sexualitatii feminine, dar nu a fost mereu asa, in 1500, barbatii descendenti ai nobilimii Europene purtau pantofi cu toc pentru calarie. Anul 1533 a adus iar in voga pantofii cu toc pentru femei, cu nunta dintre Catherine de Medici si Ducele de Orleans in Franta. Femeile ii pot fi recunoscatoare pentru ca inainte de nunta Catherine a insistat sa i se faca in Florenta o pereche de pantofi cu toc.

chopine

In timpurile Renascentiste, se zvonea ca Leonardo Da Vinci ar fi inventat pantofii cu toc. In secolul nostru femeile ar omora pentru o pereche de pantofi Manolo, dar pe la 1500 femeile din Spania, Franta sau Italia ar fi dat orice pentru o pereche de Chopines- inalti de 69 de centimetri.Poate ati vazut prin filme, cu cat era mai mare statutul social al unei femei, pe atat erau si hainele sau incaltamintea mai greu de purtat, fiind fortate sa aiba pentru deplasare bastoane sau cate un servitor.

pantofi-maria

Tocurile inalte au fost la moda pana la sfarsitul secolului 18, dar in timpul Revolutiei Franceze a fost interzis tot ce era opulent. In mod ironic Maria Antoaneta a fost executata in 1973 incaltata cu o pereche de pantofi cu toc de 5 centimetri. La sfarsitul secolului 19 pantofii cu toc au revenit in forta, deschizandu-se fabrici de incaltaminte prin toata Italia, iar in 1888 a urmat si SUA. In 1954 Roger Vivier a creat primul pentof stiletto sub imboldul casei Dior, iar de atunci s-a bucurat de atenntia femeilor din toata lumea. Daca esti femeie si pasiunea ta sunt pantofii, cel mai bun loc pentru cumparaturi este Italia

Daca ti se pare acest articol interesant sau folositor, poti sa pui un link spre el.
Doar copiezi acest cod oriunde doresti la tine in pagina (Ctrl+C)
Linkul va arata asa:: Pantofi cu toc

Write a comment